tiistai 1. syyskuuta 2009

Estholmen

Se oli heinäkuun loppupuolta jo, kun suuntasimme Estholmeniin, Espoon suvisaaristoon. Loppujen lopuksi ei oikein selvinnyt kumman syytä oli, isännän vai emännän, että lähtömme viivästyi. Joka tapauksessa suuntasimme veneellä Haukilahden rannasta kohti Suvisaaristoa rajussa rankkasateessa. Isäntä joutui vähän väliä pyyhkimään rillejään päästäkseen eteenpäin.
Aika pikaisen venematkan jälkeen saavuimme Estholmeniin ja löysimme pienen valkoisen mökin kalliolta, meren rannasta. Melkein vastapäätä Stora Herrötä. Ja toisella puolella oli Pentala.
Saarella oli vain muutama rakennus: päätalo, sauna, pari punaista mökkiä ja se valkoinen maja, missä me oleskelimme. Olivat kasanneet aivan rannan tuntumaan ison keppikasan, ja siinä oli mulle puuhapaikka niiksi muutamiksi päiviksi, jotka siellä vietimme. Mahtavaa!
Yhtenä päivänä teimme retken Pentalaan. Se on luonnonsuojelualue - saari, jonka keskellä on järvi, jonka keskellä on saari. Kävin uimassa siinä järvessä. Siellä oli myös isohko luonnonhiekkaranta, jonka laidalla oli valitettavasti koirakieltomerkki. Ihmisiä ei kuitenkaan näkynyt missään.
Isäntäväki tuntui olevan sen verran innoissaan näistä mestoista, että luulen, että me vielä mennään niille kulmille uudestaan.

Ei kommentteja: