sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

La Roche en Ardenne 18.6.2010

Villa Galliasta lähdimme kahden hyvin nukutun yön jälkeen kohti Belgiaa ja paikkaa nimeltä La Roche en Ardenne. Matka sujui mukavasti, emme ajaneetkaan nyt moottoriteitä vaan pujottelimme pitkin pikkuteitä kohti määränpäätä. Lehmiä, lampaita ja hevosia tulikin bongailtua enemmän kuin aikaisemmin.
Perillä ei sitten ollutkaan ihan niin helppoa: kaupungissa olikin useampin leirintäalue, jonka nimi oli Ardenne Camping ja sennimisestä emäntä oli varannut paikan. Kiertelimme väsyneinä ja nälkäisinä camping-paikalta toiselle eikä niistä mikään kelvannut, koska emäntä oli nähnyt netissä eri näköisen alueen. Lopulta joku viisas osasi kertoa, että seitsemisen kilometrin päässä keskustasta on se meidän paikka.
Paikka oli etsimisen arvoinen, sillä saimme tontin aivan joen vierestä. Pääsin kahlailemaan ja tsiigailemaan sorsia. Vietimme siellä pari päivää ja mielenkiintoista yötä: joki solisi ja satakielet lauloivat. La Roche en Ardenne on toisen maailmansodan taistelupaikkoja, siksi mä pääsin kuvaan panssarivaunun kanssa.

Ei kommentteja: