maanantai 12. heinäkuuta 2010

Pariisi 9.6.2010

Saavuimme Pariisiin kesken pahimman iltapäiväruuhkan. Aikamoista hässäkkää on liikenne siihen aikaan Pariisin kehätiellä. Isännältä pääsi muutamakin kirosana prätkien ja skoottereiden kiilatessa automme eteen milloin mistäkin suunnasta. Minä muuten istuin koko reissun ajan etupenkillä, joten pääsin todistamaan näitä juttuja aika läheltä.

Yövyimme siellä Bois de Bolognen leirintäalueella, aika kivisellä ja soraisella paikalla, mutta aivan Seinen rannalla. Telttatontiltamme oli suora näkymä asuntolaivoihin, joissa jotkut paikalliset bunkkaavat.

Pariisi on meikäläisen stadi! Sopeuduin sinne kuin kala veteen. Matkustelimme pitkin kaupunkia metrolla ja junalla, mikä oli aika makeeta. Eiffeltornin ympäristössä tehtiin lenkkiä rankkasateessa, käytiin jossain toisella puolella stadia kirppiksillä ja istuttiin väsymyksen iskiessä katukuppiloissa.

Illalla camping-alueella minua alkoi hännystellä, outoa kyllä, eräs kulkukoiran elämää viettävä uros. Se vonkui ja naukui telttamme vieressä, onneksi tosin verkkoaidan takana.

Ei kommentteja: